KYOCERA EN DUURZAAMHEID.

Duurzaamheid maakt een wezenlijk deel uit van de dagelijkse keuzes binnen elke organistatie. Sinds haar oprichting heeft KYOCERA Document Solutions initiatieven ter ondersteuning van milieubehoud geïmplementeerd, zoals energiebesparing, instandhouding van natuurlijke resources en ontwikkeling van milieuvriendelijke producten. Daar voegen we nu een nieuwe unieke productcombinatie aan toe: KYOCERA Solar Powered Printing ofwel CO2-neutraal printen

BESPAAR DIRECT MET EEN OPLOSSING OP MAAT.

Wij combineren KYOCERA printers en multifunctionals met KYOCERA zonnepanelen.
Zonnepanelen worden ook wel Photo Voltage, ofwel PV-installaties genoemd. Printers en multifunctionals verbruiken energie, zonnepanelen leveren energie op.
Voor het energieverbruik kijken we naar de Typical Energy Consumption (TEC) waardes zoals bepaald door de Amerikaanse organisatie ENERGY STAR®. Dit is een gemiddeld energieverbruik voor een bepaald model. Door het totale stroomverbruik per jaar te berekenen, weten we hoeveel zonnepanelen er nodig zijn om deze hoeveelheid energie op te wekken.

kyocera_panelen

taskalfa 2551ci basis

Rekenvoorbeeld zonnepanelen

Jarenlang rendement
Uit onafhankelijk onderzoek (TÜV) blijkt dat het rendement van KYOCERA zonnepanelen door de jaren heen weinig verval kent. Testresultaten laten zien dat KYOCERA zonnepanelen na 25 jaar gebruik slechts 9,6% minder energie produceren. U heeft dus jaar op jaar voordeel van uw zonnepanelen. De contractduur van printers en multifunctionals is korter dan de levensduur van de zonnepanelen. U kunt natuurlijk probleemloos vervangende machines plaatsen na afloop van de contractperiode of bij uitbreiding van uw printpark extra panelen laten plaatsen.

Waarom doet KYOCERA dit?
Wij houden bij al onze beslissingen rekening met de verhouding tussen People, Planet en Profit. Duurzame innovatie door middel van slimme productcombinaties levert extra productiviteit en dus continuÏteit voor ons bedrijf op.

Uit onafhankelijk onderzoek (TÜV) blijkt dat het rendement van KYOCERA zonnepanelen weinig verval kent gedurende de levensduur. KYOCERA zonnepanelen voldoen ruimschoots aan de IEC 61215 standaard.

U heeft jaar op jaar voordeel van deze PV-installatie.

Levering en installatie
Voor de levering en installatie heeft
KYOCERA gekozen voor een samenwerking met Switch Energy. Zij zijn specialist op het gebied van zonnepanelen en energiebesparing. Switch Energy inspecteert de locatie, geeft advies, levert en installeert het complete pakket, inclusief de benodigde omvormers en aansluiting op het energienetwerk. Daarnaast verzorgt Switch Energy de service en het onderhoud.

Een KYOCERA PV-installatie heeft een gemiddelde levensduur van 20 jaar met een garantie van 10 jaar en 25 jaar garantie op het rendement van de zonnepanelen. Dit is aanzienlijk langer dan de gemiddelde contractduur voor printers en multifunctionals. Daarom krijgt u vooraf inzicht in de mogelijkheden en tarieven voor het voortzetten van een servicecontract. Daarnaast kan Switch Energy een energiescan op uw locatie(s) uitvoeren om te bekijken of u nog meer kosten kunt besparen.

Subsidie
Voor energiebesparende investeringen of de inzet van duurzame producten kunnen er subsidies beschikbaar zijn. De regelingen vanuit de Rijksoverheid veranderen echter regelmatig dus het is lastig hier concreet over te zijn. Daarnaast kan het beperkte budget een reden zijn dat u geen gebruik kunt maken van een subsidieregeling. Op gemeentelijk niveau bestaan er ook een aantal regelingen. Of er voor uw specifieke situatie mogelijkheden zijn, zal dus onderzocht moeten worden.

Voordelen voor u:
• Een CO2-neutrale printoplossing
• Een lagere energierekening
• Een bijdrage aan de ISO14001 certificering
• Een bijdrage aan uw MVO-doelstellingen / MVO Prestatieladder
• Aantoonbaar gebruik van schone energie, niet afhankelijk van uw energieleverancier
• Een groene uitstraling van uw organisatie
• Mogelijk aanspraak maken op subsidie

Wilt u weten welke voordelen het voor uw bedrijf nog meer oplevert? Neem dan contact met ons op.

Maak een afspraak